fbpx

Minstens net zo belangrijk als de miljoenennota zijn de hoeden die gedragen worden op Prinsjesdag ;-). Hieronder een paar leuke weetjes over Prinsjesdag.

Is er een kledingvoorschrift? 
Hoewel er ook weleens een spijkerbroek gesignaleerd wordt, staat mooie kleding voorop op Prinsjesdag. Vroeger was de dresscode om in ambtskostuum naar Prinsjesdag te gaan, maar dat is allang niet meer zo. Er zijn steeds meer vrouwen gekomen in de politiek en die hadden geen ambtskostuum, daarom is er geen dresscode meer.
Tegenwoordig lijkt alsof het meer om de hoed gaat dan de outfit, al kan een hoed niet zonder mooie outfit.

Hoedjes op Prinsjesdag
Weet je dat Erica Terpstra een grote rol heeft gespeeld bij de hoeden traditie? Zij droeg altijd al hoeden naar feestelijke gelegenheden en deed dit ook op Prinsjesdag. Het werd steeds meer een traditie en ik ben er heel blij om want grijze muizen zijn er genoeg. Met een mooie hoed val je wel op als vrouw tussen de grijze mannenpakken.

Waar komt het koffertje vandaan?
Na de tweede wereldoorlog wilde de toenmalige minister de rijksbegroting in stijl aanbieden aan de tweede kamer, dit deden ze in Engeland al veel langer en hij nam dat over.

Hatwalk
Hatwalk is een ware hoeden show op de catwalk in combinatie met stijlvolle zwarte jurken van Tubino. De Hatwalk is een onderdeel van het Prinsjesfestival, het feest van de democratie. Dit festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en heeft ieder jaar een week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke activiteiten. De hoeden van verschillende gevestigde ontwerpers maar ook aanstormend talent zijn geshowd enkele dagen voor Prinsjesdag. De jurken van de modellen zijn van Tubino en zijn speciaal voor deze gelegenheid ontworpen. In de showroom van Tubino is het mogelijk om deze jurken te bestellen.

Esdee hoed en Tubino jurk

Esdee Hoeden
Mijn eigen hoed is ontworpen door talentvolle Susan Dekker, haar stijl staat voor eenvoud. Op de foto draag ik mijn Tubino jurk in leatherlook zwart.

Events
Wil jij de events van Tubino nit missen, schrijf je in voor onze nieuwsbrief, onder aan de pagina.

 

Stijlvolle groet,
Selma Duinkerken, oprichter Tubino